От днес носенето на маски на открито вече не е

...
От днес носенето на маски на открито вече не е
Коментари Харесай

Край на забраните! Носенето на маски на открито вече не е задължително и в Испания

От през днешния ден носенето на маски навън към този момент не е наложително в Испания, предава кореспондентът на БНР, като добавя, че това е единственото Covid ограничаване, наложено от централното държавно управление, а останалите зависят от районните. В доста от самостоятелните райони към този момент няма условие и за потреблението на Covid документи.

Испания излиза от шестата вълна на пандемията по-бавно от предстоящото, само че наклонността за последователно понижаване на броя на новозаразените е постоянна, показват управляващите.

За последното денонощие са регистрирани 62 839 нови Covid случая, което е близо 3 пъти по-малко от пика на вълната в края на януари тази година. Кумулативната периодичност също продължава да спада и към този момент е 1 692 случая на 100 000 поданици. Това накара районните държавни управления да стартират да анулират ограничавания.

От петък отварят нощните заведения в Каталуния, които през последните 2 години работиха единствено към 3 месеца.

От събота Балеарските острови няма да изискват Covid паспорт. От идващия вторник Навара ще отстрани рестриктивните мерки на потенциала на заведенията и спортните зали.

В Андалусия, Арагон и Ла Риоха е в действие единствено Covid паспортът, а в Мадрид, Кастилия-Ла Манча, Кастилия и Леон и Естремадура няма никакви забрани.

Постоянно пораства и броят на Covid имунизираните в Испания. Според данните в страната са имунизирани 56% от децата от 5 до 12 години, а над 12-годишна възраст с цялостна имунизация са 91 % от популацията. 85 % от хората над 50-годишна възраст пък към този момент имат бустерна доза.

Преди дни италианското държавно управление също анонсира, че се отхвърля от налагането на носенето на маски навън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР