От днес носенето на маски на открито е задължително в

...
От днес носенето на маски на открито е задължително в
Коментари Харесай

До 1000 евро глоба в Италия, ако си без маска навън, Чехия с най-голям ръст в Европа

От през днешния ден носенето на маски навън е наложително в Италия. Глоба до 1000 евро чака тези, които откажат да съблюдават мярката. Страната удължи и въведеното поради COVID-19 изключителното състояние до 31 януари.

Носенето на маска на открито се вкарва откакто страната през вчерашния ден означи отрицателен връх на новозаразени за денонощие - 3678 инфектирани и 31 смъртни случаи. За последно страната регистрира над 3000 случая на 24 април. Тогава, единствено няколко седмици преди държавното управление да позволи на питейни заведения, заведения за хранене и магазини още веднъж да отворят, бяха регистрирани 3022 случая на болест. Същия ден починаха към 420 души.

Сега още веднъж се връща носенето на маска на открито. Тя ще може да се смъква, единствено в случай че човек се намира на открито дълго време самичък. Премиерът на Италия Джузепе Конте сподели, че мярката се вкарва, с цел да не бъде още веднъж лимитирана обществената и индустриалната активност в страната. И предложи настоятелно на сънародниците си да носят маски и вкъщи, тъй като това оказва помощ за предпазването и на техните близки, само че разясни, че това е единствено рекомендация, тъй като държавното управление не може да контролира и държанието у дома на италианците.

Според новите ограничения районните управляващи ще могат да втвърдяват съществуващите на национално равнище антикоронавирусни ограничения, само че няма да имат право да ги анулират едностранно.

Във Facebook министърът на опазването на здравето Роберто Сперанца заяви, че е подписал заповед, предвиждаща наложителни проби за вируса за идващи от Белгия, Холандия и Чехия.

Италия беше първата страна в Европа, която беше ударена от Ковид-19, и смъртността там е на второ място на континента; преди нея по този индикатор е единствено Англия. По публични данни, от началото на епидемията в Италия през февруари са умряли 36 061 души, а общият брой на записаните случаи на ковид е 333 940.

Благодарение на една от най-строгите карантини в света, до лятото италианското държавно управление съумя да овладее разпространяването на болестта, отбелязва Ройтерс.

През последните два месеца обаче броят на новите случаи последователно се усили, само че все пак в Италия има доста по-малко инфекции на денонощие, в сравнение с други места в Европа като Франция, Испания и Англия, които записват всекидневно хиляди повече случаи.

А през днешния ден Чехия означи максимален растеж на инфекциите в Европа. Страната заяви за 5335 нови случая на ковид за миналия ден - рекорден брой от началото на пандемията, сочат оповестени през днешния ден данни на здравното министерство, съобщи Ройтерс.

Предишният връх бе подложен ден по-рано, когато инфекциите за денонощие бяха 4457.

Чехия, която е с население от 10,7 милиона души, има най-големия растеж на инфекции в Европа на човек от популацията за последните две седмици. Общо от март са регистрирани над 95 000 случая, а 829 души са умряли.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР