От днес носенето на маска на открито е задължително в

...
От днес носенето на маска на открито е задължително в
Коментари Харесай

Задължителни маски и на открито от днес в Португалия

От през днешния ден носенето на маска навън е наложително в Португалия, в опит да бъде спряно разпространяването на новия. На този декор страната записва през последното денонощие рекорден брой нови инфектирани.
Повечето португалци наподобява одобряват мярката с примирие, отбелязва Франс прес. " Това е положително решение. Трябва да носим маски като защитна мярка. Ако не го вършим, в никакъв случай няма да излезем от тази обстановка “, разяснява Мануел Бастуш Мейрелиш – 65-годишен сервитьор в ресторант в историческия център на столицата Лисабон. Мигел Мендиш, шеф на известно измежду туристите близко кафене, също поддържа мярката. " Мисля, че в този момент е верният миг ", с цел да " спасим коледния интервал ", аргументира се 44-годишният мъж.
 Португалия се похвали с първата маска, убиваща ковид в 99% от случаите Португалия се похвали с първата маска, убиваща ковид в 99% от случаите
Учени от Института по молекулярна медицина в Лисабон взаимно с Технологичния център по текстил в Португалия сътвориха първата в свет...
От през днешния ден носенето на маска навън е наложително в цяла Португалия. Изключение се прави за децата под 6-годишна възраст, както и в коли, в които пътуват единствено хора от едно и също семейство, оповестява.
По улиците на Лисабон обаче хората не бяха всеобщо с маска, установяваха публицисти от Франс прес. Първоначално полицията ще прави устни забележки при неспазване на заповедта, след което ще стартира да постанова санкции от 100 до 500 евро. Мярката ще бъде в действие за интервал от 70 дни, като действието й може да бъде удължено. Днес португалските здравни управляващи оповестиха за рекордните 3 960 нови случая на ковид през последното денонощие. С това общият брой на записаните инфектирани в страната с население от към 10 милиона души надвиши 128 000. Още 24 индивида са умряли от ковид, като по този начин смъртните случаи в Португалия към този момент са 2 395.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР