От днес над 51 милиона души в Южна Корея стават

...
От днес над 51 милиона души в Южна Корея стават
Коментари Харесай

Южна Корея приема международната система за възраст

От през днешния ден над 51 милиона души в Южна Корея стават публично с една или две години по-млади . Това стана според южнокорейското законодателство , което влиза в действие през днешния ден, написа СиЕнЕн.

Според него, оттук насетне всички правосъдни и административни области в страната ще одобряват международната система за възраст , която се употребява в по-голямата част от света.

Южнокорейският Министър на законодателството Лий Уан-кю сподели на брифинг в понеделник, че стандартизирането на възрастта ще понижи другите обществени обърквания и разногласия , породени от нормалното преди този момент противоречие сред " календарна възраст " и " корейска възраст ".

Законът бе признат от Народното събрание на Южна Корея предишния декември . Според Лий се чака да намалеят някои спомагателни обществените разноски, които преди са били нужни заради смесеното потребление на възрастови стандарти. Това е огромно заричане от президента Юн Сук-йол, който встъпи в служба предишния май, добави той.
 Южна Корея избавя семействата от колосални разноски за частни уроци
Южна Корея избавя семействата от колосални разноски за частни уроци

Те намалявали раждаемостта

До преди този момент в Южна Корея са употребявани три системи за възраст. Първата е интернационалната възраст, която се употребява в множеството други страни. Втората е корейската възраст, в която по китайски модел бебетата се смятат на една година в деня, в който са родени, като на всеки 1 януари се прибавя по една година. Третата е календарната възраст, по която новородените се смятат за нула-годишни при раждането им, а на всеки първи януари отново се прибавя по една година.

Според държавното управление, даже с новата стандартизация, старите системи към момента ще се употребяват при някои условия. Министерството на държавното законодателство е провело изследване, в което 86,2% от респондентите са споделили, че биха употребявали интернационалната възрастова система .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР