От днес на уебсайта на Областна администрация – Русе е

...
От днес на уебсайта на Областна администрация – Русе е
Коментари Харесай

Публикуваха регионално проучване за разпространението на дрогата сред учениците

От през днешния ден на уеб страницата на Областна администрация – Русе е оповестено районно изследване по отношение на използването на психоактивни субстанции измежду възпитаници сред 5 и 11 клас в района. То беше направено от Регионалната здравна ревизия в границите на самодейността „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата ”, чийто абстрактен уредник е журналистът Румен Николаев, основен редактор на „ Акцент.БГ “. Проучването бе показано преди по-малко от месец. Инициативата е подкрепена и от регионалния шеф Данаил Ковачев.

Припомняме, че в изследването участваха над 5400 възпитаници и близо 4600 родители от Русенско. Данните сочат, че по отношение на 2022 година с 8% са се нараснали учениците в град Русе, които са чували за лица, които оферират опиати. За сериозността на казуса приказва и, че 9.45% от участвалите в изследването или общо 421 възпитаници са показали, че постоянно са употребявали наркотични субстанции през измината година. Спрямо разбора за 2022 година през 2023 година малко над 1% от учениците са показали, че използват постоянно марихуана. Независимо от този факт максимален дял измежду употребяваната от учениците дрога се пада на марихуаната – 32%. Употребата на амфетамини, екстази и опиати се усилва. От всички интервюирани 8% или 377 възпитаници са декларирали, че в миналото през живота си са употребили опиати. Половината от тях са пушили марихуана. С 3% се усилват учениците в град Русе, които през 2023 година използват постоянно наркотични субстанции. Сравнението е на база данни от 2022 година Колкото до казуса с райския газ, 560 възпитаници или почти 12% от интервюираните са споделили, че са употребявали. 486 от тях са били в гимназиалния стадий на образованието си. Останалите 74 са били сред 5 и 7 клас. Всички детайлности може да намерите в раздел „ Администрация “ и секция „ Годишни доклади “ на страницата на Областната администрация: https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/administration/annual-reports.

Важно е да се означи, че самодейността не е план, не се финансира, и не е акция, тъй като нейната цел е публичното внимание да бъде непрекъснато привлечено към предварителната защита и битката с опиатите и по този метод да се сведе до най-малко използването на дрога измежду подрастващите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР