От днес на училище се връщат учениците от 5-и до

...
От днес на училище се връщат учениците от 5-и до
Коментари Харесай

Колко от учениците от Софийската математическа гимназия се връщат в клас?

От през днешния ден на учебно заведение се връщат учениците от 5-и до 12-и клас в цялата страна.

В областите със заболеваемост над 250 на 100 000 души учениците ще бъдат тествани един път седмично в понеделник, за тези възпитаници, които се върнат по-късно на учебно заведение във вторник или другите дни ще бъдат тествани в първия ден, в който са на учебно заведение.

Според събраните заявления от родителите към този момент ще се тестват и ще се върнат в клас отколо 60 % от учениците, другите остават у дома онлайн.

12,5 % от гимназистите са със зелен документ и ще се върнат в учебно заведение без тестване

От Софийската математическа гимназия ще дойдат 700 от общо 1300 възпитаници от 5-и до 12-и клас.

" Насоките на МОН ще бъдат спазени на 100 %, с цел да можем да възстановим присъствения учебен развой. Учениците на 37 паралелки от 48 са съгласни, 11 паралелки ще останат единствено в електронна среда, това са най-вече възпитаници от 9-и, 10-и, 11-и и 12-и клас ", съобщи пред Българска национална телевизия шефът на математическата гимназия в София.

Тествете за тази седмица са обезпечени, над 80 000 теста има в складовете на БЧК, чакат се още няколкостотин хиляди за идната седмица.

Просветният министър помоли учителите да не изпитват децата в първата седмица от тяхното присъствено образование, с цел да могат да се приспособяват по-добре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР