От днес на територията на цялата страна и всички страни

...
От днес на територията на цялата страна и всички страни
Коментари Харесай

В ход е специализирана операция ROADPOL

От през днешния ден на територията на цялата страна и всички страни членки на Европейски Съюз е в ход профилирана интервенция по линия на Европейската мрежа на службите на пътна полиция- ROADPOL. Акцията е за определяне на водачи на МПС, използвали алкохол, опиати или упойващи субстанции и ще продължи до 11 ноември.

От ОД на Министерство на вътрешните работи Сливен оповестиха, че по време на обичайна акция „ Зима ” в Сливенско са тествани близо 6000 транспортни средства.
От 1 до 30 ноември екипи на бранш „ Пътна полиция ” и районните ръководства в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са провели 64 интервенции по метода широкообхватен надзор. По време на трите акции – „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата ”, „ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя ” и „ Безопасно шофиране при зимни условия ”, са установени 3397 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата. Съставени са 278 акта и 2337 фиша. От тях 292 за неизправности на транспортните средства- 135 за нередовност в осветителната система, 4 за нередовност при устройствата за стъклопочистване, 17 за ръководство с раздрани или износени гуми, 7 за неизправни колела, 7 за неизправни самостоятелни електрически транспортни средства и други. За неизправности са спрени от придвижване 17 МПС. За нарушавания са глобени 30 водачи на колела, 27 водачи на самостоятелни електрически транспортни средства и 75 водачи на транспортни средства с животинска двигателна сила. За погрешно секване и придвижване по пътното платно са глобени 251 пешеходци.

До АПИ и локалните органи на ръководство са изпратени 13 сигнални писма за премахване на дефекти на пътното платно, пътната настилка, сигнализацията с маркировка и пътни знаци, както и възстановяване на уличното осветяване.

Проверките за техническа редовност на колите и оборудването им за придвижване при зимни условия продължава в границите на провежданите профилирани интервенции на територията на ОД на МВР-Сливен и при ежедневния надзор по пътна сигурност.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР