От днес на територията на страната ще се отказва влизане

...
От днес на територията на страната ще се отказва влизане
Коментари Харесай

От днес България няма да допуска хора с действаща забрана за влизане в Шенген


От през днешния ден на територията на страната ще се отхвърля влизане на жители на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската осведомителна система с мярка "отказ за влизане или престояване ".

Отказът за допускане в България ще се ползва в случаите, когато жител на трета страна, за който една или повече страни членки на Съюза, са въвели възбрана за неговото престояване в Шенгенското пространство, се яви на български граничен пункт.

Хора, които се намират навътре в страната без позволение за престояване, а имат натрапен "отказ за влизане ", ще бъдат извеждани от националната ни територия от способените български управляващи.

ШИС е най-широкомащабната осведомителна система в Европа, с най-вече крайни консуматори и се явява най-ефективната обезщетителна мярка в пространството на свободно придвижване на лица.

България, като страна членка на Европейски Съюз и ШИС, ще има задължението да вкарва своите национални забрани под формата на сигнали по член 24 от Регламента за ШИС II, както и да извършва възбраните, наложени от останалите 29 страни членки.

Това e едно от фундаменталните постижения на Шенгенското законодателство, което подсигурява сигурността на общата територия посредством взаимно признание и осъществяване на възбраните за влизане, издадени от страните членки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР