От днес на две билетни гишета на Централна жп гара

...
От днес на две билетни гишета на Централна жп гара
Коментари Харесай

На Централна гара София вече има таблети за видео жестов превод

От през днешния ден на две билетни гишета на Централна жп гара София се предлага услугата „ видео жестов превод “. Така всеки ням човек ще има еднакъв достъп до услугите и информацията на жп гарата, чрез таблет, посредством който може да се направи връзка с жестов преводач.. Мястото на устройствата са обозначени със специфичен стикер.

За работата с таблетите е извършено въвеждащо образование с действителни демонстрации на чиновниците за обслужване на жители с повреден слух, посредством прилагане на онлайн платформата за видео жестов превод. Предстои монтирането на същите устройства на касите на жп гара Варна и Бургас.

Със закупуването на четири профилирани таблета Национална компания „ Железопътна инфраструктура “, в партньорство с „ ТоталКей “ и Фондация „ Заслушай се “, ще се включи в отбелязването на Международната седмица на глухите, която тази година се организира в интервала 18-24 септември. Мотото на тазгодишната седмица е: "Пълно включване с жестомимичния език ".

В България по неофициални данни има почти 120 000 души с друга степен на увреждане на слуха, от които към 25 000 индивида употребяват като главно средство за другарство български жестов език.

Демонстрация на услугата ще бъде направена на следващия ден, 19.09.2017 година, от 11.00 ч. на територията на Централна гара София. За по-добра връзка ще участва и жестов преводач.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР