От днес МВР започва да налага серия глоби по време

...
От днес МВР започва да налага серия глоби по време
Коментари Харесай

От днес МВР глобява с 50 лева за изтъркани гуми и до 200 за изгорял стоп

От през днешния ден Министерство на вътрешните работи стартира да постанова серия санкции по време на трациционната акция " Зима ". А единствено от едно прекъсване от пътните служители на реда може да стигне до наказания от 540 лева, в случай че автомобилът е в серия нарушавания на разпоредбите за сигурност, за които се следи по време на акцията.

Така да вземем за пример дълбочината на грайфера на гумите би трябвало да е най-малко 4 мм. В противоположен случай се налага санкция от 50 лв., лишават се и 6 точки. Следи се единствено за дълбочината, а не дали сте с летни, зимни или всесезонни гуми.

Карате ли с включени светлини и ъгълът, под който фаровете осветяват пътното платно, са друга част от нещата, за които Министерство на вътрешните работи следи. Те не би трябвало да заслепяват каращите в насрещното водачи. Обикновено линията е заложена фабрично от производителя. Санкцията за шофиране без включени светлини е 50 лева Ако ъгълът е погрешен пък, санкцията е 20 лева. Тя се постанова по члена за общи нарушавания, които не са разказани в другите разпореждания на Закона за придвижване по пътищата.

Работят ли всички диоди в стоповете и мигачите на колите, е друго нещо, за което от Министерство на вътрешните работи наблюдават. Там обаче санкциите варират. През деня са 20 лв., още веднъж по общия член. В тъмната част стават 200, защото по този начин се основава причина за злополука. Освен тях проверете и стоповете за мъгла

Чистачките не би трябвало да са раздрани, а течността не би трябвало да замръзва. Глобите и за двете нарушавания са по 20 лв.. От Министерство на вътрешните работи обаче споделят, че доста по-важно е какви произшествия могат да предотвратят изрядните чистачки.

С натрупването на другите нарушавания, за които ще се ревизира, сумата на глобатите може да доближи даже до 540 лв.. Самият стадий, в който ще се ревизира предпочитано дали колите са подготвени за зимата, стартира на 21 ноември.

От началото на месеца до 10 ноември пък акцентът в акция “Зима ” бе подложен върху карането с включени фарове, както и светолоотразителните детайли по велосипедите и каруците. Вторият стадий на акцията - от 11 до 20 ноември, следи дали пешеходците съблюдават разпоредбите, както и за водачи, които лишават преимуществото им на зебри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР