От днес местата за платено паркиране в синя зона в

...
От днес местата за платено паркиране в синя зона в
Коментари Харесай

Синя зона в София - разширена и с удължено работно време


От през днешния ден местата за платено паркиране в синя зона в София се уголемяват от 5000 на 13 000 места, ише „ Монитор “. Работното време в дните от понеделник до събота се удължава до 20 часа.

Разширяването на синята зона и новото й работно време влизат в действие, откакто в края на октомври Столичният общински съвет промени наредбата за организация на придвижването в града.

Новите места в синята зона са за сметка на зелената в регионите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец”. По-евтината зона - зелената, пък уголемява обсега си в регион “Възраждане”, където в жк „ Зона Б-19 “ се разкриват 550 места за платено паркиране.

С измененията в наредбата общинарите отстраниха и безплатния режим " длъжностен абонамент “, и ограничиха използването от юридически и физически лица, държавни, културни, общински и други институции до 5 паркоместа за даден административен адрес.

В наредбата беше заложена алтернатива за продължен длъжностен абонамент за хотелите. Те могат да се възползват от уголемение на режима до 23.00 часа в делничните дни, а за събота и неделя - в часовия диапазон от 08.30ч. до 19.30 ч. Служебният абонамент пък беше продължен от 19,30 до 22,30 ч. и уголемен през събота и неделя.

В платените зони за паркиране за товарно-разтоварни действия също има промени - следено паркиране за живеещите и бизнеса до 30 минути. За живеещите гратис до два пъти дневно. За бизнеса пък се издават нарочни пропуски за 30 минути - 1 лева за синя зона и 0,5 лева за зелена.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР