От днес Лидл България предлага на своите клиенти устойчив избор

...
От днес Лидл България предлага на своите клиенти устойчив избор
Коментари Харесай

Лидл превръща рециклирана пластмаса в модерни спортни обувки

От през днешния ден Лидл България предлага на своите клиенти резистентен избор със стилните и удобни маратонки Crivit Ocean Bound. Те са основани с грижа за природата като горната им, дишаща текстилна част, е направена от 100% нишки от рециклирана пластмаса. 25% от нея са събирани от нечисти плажове, острови и крайбрежни зони, а останалите 75% са от рециклирани PET бутилки. 

Lidl предлага спортните обувки за повторно в своя подбор, като тази година предлагането на веригата се добавя и от многообразие от дамски и мъжки спортни облекла, също направени от рециклиран материал.  

“Маратонките Crivit Ocean Bound са основани с грижа за природата, като в същото време съумяват да покрият всички стандарти за високо качество, устойчивост и жанр. Нашата цел е както да осигурим качествени артикули от висок клас на налични цени, по този начин и да дадем различна опция за стабилно извършване на покупки в унисон с нашия дълготраен ангажимент за запазване на околната среда ”, сподели Нели Месерджиева, началник „ Акционен мениджмънт и основен специалист по текстил “ в Лидл България. 

Спортните обувки Crivit са извънредно леки и комфортни. Стелките са направени от мемори пяна, а текстилната подплата и леката подметка обезпечават още повече комфорт. Модерният им дизайн ги прави подобаващи за дрешника на всеки, който държи на качествените и устойчиви артикули, съчетани със жанр и личен почерк. Така клиентите имат опция с всяка своя стъпка да оказват помощ дейно за понижаване използването и разпространяването на пластмасови артикули, с което да допринесат за чистотата на международните океани. 

Специалният модел Crivit Ocean Bound е изражение на интернационалната тактика REset Plastic на Schwarz Gruppe, към която принадлежи Лидл България и която има за съществена цел понижаване потреблението на пластмаса. Стратегията покрива целия цикъл по преработване и повторна приложимост на материали за основаване на изцяло нови артикули, каквито са обувките Crivit Ocean Bound. Маратонките са сертифицирани и означени с логото Global Recycled Standard, който подсигурява качеството и произхода на потребления материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР