От днес леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в

...
От днес леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в
Коментари Харесай

Леглата за лечение на пациенти с COVID-19 в болниците в Русенско са двойно намалени

От през днешния ден леглата за лекуване на пациенти с COVID-19 в лечебните заведения в Русенско са двойно понижени. Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Борислав Българинов и изпълняващия длъжността шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Искра Генева. До в този момент те бяха 146, а от през днешния ден са 75, което е със 71 по-малко. 61 са предопределени за неинтензивни грижи, което значи, че техният брой е понижен с 57. С 14 пък са понижени реанимационните. Точно толкоз сега са и те.

Най-много кревати за умерено тежки случаи, т.е. за хора, които към момента нямат потребност от прекосяване на командно дишане, има в Университетска болница " Канев “ – 23. На процедура обстановката там остава без смяна. Реанимационните кревати за пациенти с коронавирусна зараза в най-голямото лечебно заведение в района остават две. Същевременно с максимален реанимационен потенциал са в Университетска болница " Медика “.

Там интензивните кревати са 12, като до през днешния ден те бяха 26. Понастоящем неинтензивните кревати там остават 10. Болницата в Бяла " Юлия Вревска “ разполага с 10 кревати, а също подготвеност за настаняване на пациенти за неинтензивни грижи имат и от Комплексния онкологичен център в обособена постройка, където имат 5 обособени кревати.

Най-голяма се оказва смяната в Белодробната болница " Д-р Димитър Граматиков “, където леглата спадат от 45 на 13. Идеята е по този метод да се подсигурява навреме лекуване на пациенти с други болести, защото към момента все още броят на новозаразените с ковид е относително невисок. Въпреки това лечебните заведения в района са в подготвеност във всеки един миг да усилят още веднъж броя на леглата за хора, болни от коронавирусна зараза. Анализ демонстрира, че това може да се случи за най-много 48 часа.

До минути очаквайте информация по отношение на разпространяването на COVID-19 в Русенско през вчерашния ден.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР