От днес Латвия, Литва, Полша и Естония не допускат на

...
От днес Латвия, Литва, Полша и Естония не допускат на
Коментари Харесай

Четири държави отказаха да пускат руснаци с шенгенски визи

От през днешния ден Латвия, Литва, Полша и Естония не позволяват на своя територия съветски жители с шенгенски визи , без значение в коя страна на Европейски Съюз са издадени те. Сега руснаците могат да пресекат границата на Европейски Съюз по суша единствено през Финландия. От 19 септември Швейцария прекрати издаването на визи на руснаци по облекчена процедура.

" Заедно с Латвия, Литва и Полша взехме решение да ограничим опциите за туризъм за жителите на Русия, с цел да защитим публичния ред и сигурност. Сега е невероятно да се подсигурява, че идващите през Естония в Европейски Съюз съветски туристи не носят със себе си риск за сигурността ", се споделя в взаимно изказване на министър председателите на четирите страни. Те означават, че пътуването в Европейски Съюз е " привилегия, която не се отнася към правата на индивида " . Изключение ще се прави единствено за водачите на товарни коли, дипломатите и влизащите в Европейски Съюз по филантропични аргументи.

В началото на септември страните от Европейски Съюз се договориха да прекратят съглашението за упростено издаване на визи с Русия. Това докара до покачването на таксите за виза от 35 на 80 евро, потребност от даване на спомагателни документи, увеличение на времето за оформяне на визата и ожесточаване на разпоредбите за издаване на многократни визи.

Европейска комисия разгласява рекомендации за реда за издаване на визи(link is external) на жители на Русия. В него се предлага да се дава по-нисък приоритет на кандидатстващите, които нямат основна причина за пътешестване в Европейски Съюз, по-щателно да се ревизират всички документи и страните да се въздържат от издаване на дълготрайни многократни визи.

От предходната седмица документи за оформяне на туристически визи за руснаци не одобряват Латвия, Литва, Естония, Полша, Чехия, Словакия, Дания, Белгия и Нидерландия, напомня " Сега ".

73% от руснаците нямат чуждестранен паспорт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР