От днес компанията Майкрософт спира да поддържа операционната система Windows

...
От днес компанията Майкрософт спира да поддържа операционната система Windows
Коментари Харесай

Поддръжката на Windows 7 спира от днес

От през днешния ден компанията " Майкрософт " стопира да поддържа операционната система Windows 7, се споделя в известие. Технологични издания означават, че формалният завършек на поддръжката отваря вратите за хакери, защото няма да се поправят никакви уязвимости, открити след тази дата.

Устройствата, на които системата е конфигурирана, няма да спрат да работят, само че няма да има повече опция за техническа поддръжка за всевъзможни проблеми, актуализации на програмен продукт или актуализации на отбраната или корекции, прецизира компанията в известие, налично и на български.

Компютър, изпълняващ Windows 7, без следващи актуализации на софтуера и отбраната " ще бъде изложен на по-голям риск от вируси и злоумишлен програмен продукт ", продължава компанията и предлага Windows 10 като най-хубав вид потребителите да останат предпазени, и то на нов компютър. " Въпреки че е допустимо да инсталирате Windows 10 на остарялото си устройство, това не е целесъобразно. "

Windows 7 се появи на пазара през октомври 2009 година Прекратяването на поддръжката бе оповестено още през 2017 година Първоначалният проект бе операционната система да се поддържа единствено пет години, само че известността ѝ (тя бе най-ползваната в света от лятото на 2011 година до пролетта на 2017-а) принуди " Майкрософт " да удвои интервала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР