От днес Живко Коцев вече не е главен секретар. Президентът

...
От днес Живко Коцев вече не е главен секретар. Президентът
Коментари Харесай

Временният главен секретар на МВР с коментар пред bTV: Кой е Димитър Кангалджиев?

От през днешния ден Живко Коцев към този момент не е основен секретар. Президентът подписа декрет, с който пълномощията му са прекъснати.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до назначението на титуляр, длъжността основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще извършва основен комисар Димитър Кангалджиев, доскорошен заместител - основен секретар.

Първото решение на служебната власт беше незабавно входирано на „ Дондуков 2 “

Пред bTV Кангалджиев съобщи: „ Ще извършвам краткотрайно функционалностите на основен секретар на Министерство на вътрешните работи и ще продължа отговорно и професионално да извършвам отговорностите си “.

Снимка: БГНЕС

Вчера първото решение, което взе кабинетът „ Главчев “, беше да предложи на Румен Радев да освободи Живко Коцев.

Още през вчерашния ден президентът изрази отвращение и съобщи, че събитията към Живко Коцев го вършат несъответстващ с поста и са „ удар против държавността “.

Днес от служебната власт резервират безмълвие и не споделят по кое време и кой ще предложат да управлява оперативно Министерство на вътрешните работи два месеца преди изборите за народен и европейски парламент . Не открихме за коментар и самият Коцев.

Кой е краткотрайният основен секретар, заместител на някогашния?

Кангалджиев е в системата от 2005 година първо като шпионин в „ Криминална полиция “ в София, а по-късно и в „ Контратероризъм “ в ГДБОП
Издига се до шеф бранш „ Специални интервенции
а по-късно става и заместник-директор на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, която по това време се оглавява от настоящия, към този момент длъжностен министър Калин Стоянов. 

Междувременно е разгласен и митинг против Стоянов. Недоволните към този момент желаят освен оставката му, тази на служебния министър председател, само че и импийчмънт на президента в името на „ почтени избори “.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР