От днес жителите на столичния квартал Витоша имат още една

...
От днес жителите на столичния квартал Витоша имат още една
Коментари Харесай

Трамвай №21 вече свързва Гео Милев с метрото на Опълченска

От през днешния ден жителите на столичния квартал " Витоша " имат още една опция да употребяват градския превоз. Новата трамвайна линия №21 ще се движи от трамвайно обръщателно колело " Гео Милев " до метростанция " Опълченска ". 

Тя се ще движи сред трамвайното обръщателно колело " Гео Милев " и метростанция " Опълченска ", оповестиха от Центъра за градска подвижност. Линията ще се обслужва единствено в делнични дни, а мотрисите ще са период от 20 минути.

Новата линия има за цел да облекчи трафика в региона, който е мощно усложнен след затварянето на ул. " Гео Милев ", поради градежа на метрото към зала " Арена София ", " Гео Милев " и " Слатина ", както и основни улици в региона.

От " Спаси София " оповестиха, че са подготвени и нови бус ленти за автобусния градски превоз. Те са в  " Лозенец " - на бул. " Никола Вапцаров ", при кръстовището с бул. " Черни връх " за линии 88 и 120, и в  " Дружба " - на бул. " Проф. Цветан Лазаров ", при кръстовището с бул. " Христофор Колумб " за линии 204 и 304.

" Това са първите в България бус ленти, които са единствено в границите на кръстовището и тяхната цел е да обезпечат предпочитано прекосяване на рейсовете, без да чакат в тапите. Те са направени след деликатен разбор и без да се понижава пропускливостта за колите ", прибавят от " Спаси София ".

Преди дни общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера, който беше и ръководител на комисията по превоз в СОС сигнализира, че стартирането на нова линия по думите не е законно, тъй като нямало решение на Столичния общински съвет.

Контрера изрази неодобрение и че заради неналичието на задоволително водачи в градския превоз на София, новата линия щяла да " смъкна " коли и водачи от трамвай 20 и да докара до повече време за очакване по спирките. 

 

 

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР