От днес жителите и гостите на Силистра могат да наемат

...
От днес жителите и гостите на Силистра могат да наемат
Коментари Харесай

От днес силистренци могат да наемат електрически велосипеди

От през днешния ден жителите и гостите на Силистра могат да наемат стандартните и електрически колела, закупени по план „ Екологично чист превоз в трансгранична зона Наводари – Силистра “. Това оповестиха на уеб страницата си от администрацията.

Желаещите би трябвало да получат специфична карта от новото гише „ Вело-Силистра “ в общинския информативен център. Изискват се персонални данни и депозит в размер на 10 лв.. При връщане на картата и регистриран в системата върнат велосипед, депозитът се връща. Всяка велостанция разполага електрическо осведомително табло, което дава подробни видео указания за отключване и заключване на велосипедите.

От общината насочат апел към искащите да бъдат виновни и съзнателни при потреблението на велосипедите и да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.

Проектът „ Екологично чист превоз в трансгранична зона Наводари – Силистра " стартира през април 2018 година. Общата европейска финансова помощ е 7 896 727,80 евро, като средствата за община Силистра са 3 062 136 евро. Закупени са 60 велосипеда, от които 30 са електрически.

За тях е планувана станция за зареждане. Построен е слънчев паркинг с две места за зареждане на електрически автомобили, беше отпечатан справочник с туристически обекти в Силистра и румънския град Наводари.

Изданието е на български и британски език и съдържа направления, карти и информация за културно-исторически обекти и места за настаняване и хранене в двете обитаеми места.

Със средства по плана беше ремонтиран 500-метров сектор от централна улица в града.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР