От днес извънкласните занимания на учениците в дуална форма на

...
От днес извънкласните занимания на учениците в дуална форма на
Коментари Харесай

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

От през днешния ден извънкласните занимания на учениците в дуална форма на образование, явяването на изпити и консултациите в границите на образователния развой, ще се организират в условия на безвредна среда. Това ще става или с щадящ тест или с съществуването на зелен документ, напомня БНР.

Ето какво още планува наредбата на Здравното министерство:

Зеленият документ или щадящ тест, е изискване за връщането на учениците от 5-ти до 12-ти клас в учебно заведение. Това планува заповедта на министерството, която влиза в действие от през днешния ден. Присъствието в клас е съобразено и със заболеваемостта на 100 000 души население.

Учениците в дуална форма на образование ще могат да посещават извънкласни занимания и отвън постройката на учебните заведения. Това важи и за практическите занятия, самостоятелните съвещания с преподаватели, и явяване на изпити.

Според изискването децата, които са се тествали сутринта, следобяд няма да вършат втори тест, с цел да посетят извънкласно занятие.

В центровете за поддръжка на личностно развиване, се позволяват не повече от пет индивида в помещение, при отдалеченост от 1,5 метра.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР