От днес изложбата Моите будители“ гостува на Летище София. Проектът

...
От днес изложбата Моите будители“ гостува на Летище София. Проектът
Коментари Харесай

Изложбата „Моите будители“ гостува на Летище София в най-празничните дни от годината

От през днешния ден изложбата „ Моите будители “ гостува на Летище София. Проектът споделя за триумфа на олимпийските тимове по естествени науки и техните ръководители, за изявени ученици на Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ и музикални педагози. „ Моите будители “ се осъществя за трета поредна година и има за цел да разпространява и поддържа дела в областта на образованието и културата.

В най-празничните дни от годината посетителите на Терминал 2 ще имат опция да се срещнат от близко с триумфите на младите гении, до момента в който споделят най-вълнуващите и прочувствени моменти със своите близки, които идват и отпътуват за празниците. „ Радвам се, че в навечерието на светлите празници откриваме изложбата, която е отдадена и е самопризнание за българските олимпийци по естествени науки. Постиженията на тези възпитаници, спечелили в интернационалните и европейски надпревари, са извънреден образец за това по какъв начин образованието и усърдната работа могат да основат потомство на иноватори. Техните забележителни триумфи въодушевяват и потвърждават, че България е дом на надарени и предприемчиви младежи, подготвени да творят бъдещето. “, съобщи по време на формалното разкриване на изложбата Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на „ СОФ Кънект “ – оператор на столичното летище.

През 2023 година сътрудник и бенефициент по плана „ Моите будители “ е Сдружението на олимпийските тимове по естествени науки (СООПН), което подкрепя подготовката на изявени възпитаници за участията им в интернационалните надпревари. През тази година българските олимпийци по естествени науки завоюваха 90 медала от редица влиятелни олимпиади и надпревари - 17 златни, 32 сребърни и 41 бронзови. „ Ръководителите на тимовете ни по естествени науки не създават медалисти, те създават положителни хора, които натрупат познания и с тези познания печелят медали. Успехът на всеки един олимпиец е резултат на доста труд, непримиримост, безрезервност към науката и стотици часове на подготовка. Инвестицията в олимпийските състезатели по естествени науки е инвестиция в бъдещето на България, в нейните младежи, които в идните години ще бъдат мотор на нововъведенията и на научните достижения на страната ни “, показа Вълкан Горанов, изпълнителен шеф на СООПН.

На събитието участваха част от олимпийските тимове по естествени науки и техни ръководители. Изложбата беше открита с прелестни осъществявания на вокалната джаз групировка на Националното музикално учебно заведение. „ Благодаря на Летище София, което за втора поредна година е хазаин на изложбата. С този план всяка година слагаме в центъра на публичното внимание персони с изключителни достижения и поддържаме финансово дела в областта на образованието и културата. Инвестицията в младежите, вниманието към тях е инвестиция в нашето бъдеще. Бих желал да поздравя учениците от олимпийските тимове по естествени науки и техните ръководители, както и възпитаниците и педагозите от Националното музикално учебно заведение за достиженията им и за това, че ни дават от ден на ден мотиви за горделивост “, сподели Светослав Гаврилов, изпълнителен шеф на Фантастико Груп.

От през днешния ден до края на годината фотографиите ще могат да бъдат прегледани на Терминал 2, Атриум. В първите дни на 2024 година изложбата ще бъде ситуирана в зона „ Заминаващи “, където ще остане до 21 януари.

Автор на фотографиите е Костадин Кръстев - Коко. Това е следващата спирка на изложбата „ Моите будители “ за тази година, откакто през ноември беше показана в Галерията навън пред Народния спектакъл „ Иван „ Вазов “, Нов български университет и Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “.

Проектът „ Моите будители “ се реализира със съдействието на Столична община и с медийната поддръжка на bTV Media Group.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР