От днес Издателска група „Просвета” предоставя свободен достъп до пълните

...
От днес Издателска група „Просвета” предоставя свободен достъп до пълните
Коментари Харесай

„Просвета“ отваря своите дигитални ресурси за всички ученици

От през днешния ден Издателска група „ Просвета” дава свободен достъп до цялостните електронни разновидности на своите учебници по всички предмети от 1. до 10. клас, обогатени с спомагателни интерактивни просветителни запаси. Така близо 700 000 български възпитаници ще могат да употребяват за своята подготовка всички 33 000 цифрови ресурса на издателството. Безплатен достъп ще има и за електронните познавателни книжки, предопределени за най-малките - децата от детските градини и подготвителните групи.

„ Много възпитаници и родители се свързаха с нас, с цел да благодарят за самодейността „ Учим онл@йн с преподавател “. Първият ни урок по български език към този момент е гледан от повече от 28 000 участници. Това е явен сигнал, че в този миг просветителният развой се нуждае от спомагателна поддръжка. В тази връзка и с цел да не се усеща нито един възпитаник ощетен, ние от „ Просвета “ предоставяме достъп до електронните учебници по всички предмети от 1 до 10. клас “ – разгласи най-голямото българско просветително издателство.

КЗП: Дали цифровият свят уголемява или лимитира избора на потребителя?

Така „ Просвета “ се причислява към самодейността на Европейската асоциация на издателите на учебници огромните издателства да окажат оптималната помощ на учебните заведения в изискванията на прекъснати образователни занятия в доста европейски страни поради вируса COVID-19. „ Просвета “ е единственото българско издателство, което е член на Европейската асоциация.

Електронните учебници на „ Просвета “ са утвърдени от Министерството на образованието и науката и съдържат близо 33 000 просветителни ресурса. Това са 18 855 интерактивни проби и извършения, 118 триизмерни визуализации, 2161 видеофилма, 8473 аудиофайла, 228 презентации, 2365 фотогалерии, 360-градусови панорамни фотоси, 484 анимации, кръстословици, пъзели и други

Информация за метода на достъпване на електронните учебници се съдържа на уеб страницата на издателството: www.e-prosveta.bg

„ Надяваме се и този път да бъдем потребни, тъй като положителното обучение на българските деца е нашата съществена задача. Продължаваме и с самодейността „ Учим онл@йн с преподавател “, с която оказваме поддръжка на седмокласниците по български език и литература и по математика поради идното в края на образователната година национално външно оценяване “, разясниха още от издателство „ Просвета “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР