От днес Интер има нов миноритарен собственик в лицето на

...
От днес Интер има нов миноритарен собственик в лицето на
Коментари Харесай

Официално: голяма промяна в Интер за 150 млн. евро

От през днешния ден Интер има нов миноритарен притежател в лицето на LionRock Capital, оповестиха публично от клуба. Компанията от Хонконг подписа съглашение да изкупи от Ерик Тохир 31,05-процентовия му дял от италианския гранд против към 150 млн. евро, съгласно информации в медиите.

Президент на фонда е Даниел Кар Кеун Тцеун, който е близки връзки с сегашния мажоритарен притежател на Интер - Suning Group, който държи 68,55%.

LionRock Capital acquisisce il 31,05% di FC Internazionale Milano S.p.A. e diventa il secondo maggior azionista del Club https://t.co/IENCC5HGN6 #FCIM pic.twitter.com/Z9zGySpxTm
— Inter (@Inter) January 25, 2019
“Клубът приветства LionRock Capital в фамилията на “нерадзурите” и чака поддръжка към Suning в устрема Интер да стане още по-успешен - както на терена, по този начин и отвън него. Клубът също по този начин благодари на Ерик Тохир за напъните и му пожелава всичко най-хубаво в бъдеще”, се споделя в формалната информация от Милано. През последните седмици се появиха информации, че въпросният дял на Тохир ще бъде изкупен от притежателят на онлайн платформата за продажби на дребно “Алибаба” Джак Ма.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР