От днес имунизирането срещу COVID-19 у нас става по нов

...
От днес имунизирането срещу COVID-19 у нас става по нов
Коментари Харесай

Нов ред при ваксинацията: От петък до неделя ще действат „зелените коридори“.

От през днешния ден ваксинирането против COVID-19 у нас става по нов ред. С приоритет са хората над 60-годишна възраст и хронично болните. Графикът е от понеделник до четвъртък .

Снимка: btvnovinite.bg От петък до неделя ще работят „ зелените коридори “. Хората, които към този момент са записали час в електронната система, няма да бъдат връщани.


81-годишният Тодор Борисов се възползва още през днешния ден от смяната. Смята, че мярката е закъсняла.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Чувствам се подценен. Защото още от февруари съм се записал при персоналния доктор, само че до момента няма резултат. Той сподели, че огромна е битката за ваксини. На 2-3 дни отива, бори се за 2 флакона и не стига за всички “, добави той.

Днес не липсваха и по-млади. Здравните управляващи са безапелационни, че няма да връщат към този момент записани.

Освен като ваксинаицонен кабинет, XI ДКЦ в столицата ще работи и като логистичен пункт за приемане на дози от персоналните лекари.

От на следващия ден краткотрайно се не разрешава влизането в България на лица от Индия, Пакистан, Малдиви и Бразилия. Изключение са българските жители и лицата със статут на непрекъснато, дълготрайно или дълготрайно престояване у нас и членовете на техните фамилии. Те обаче ще останат в 10-дневна карантина.

Също от на следващия ден деца до 5 години ще влизат у нас, без да се изисква негативен резултат от PCR или антигенен тест.

Пак от на следващия ден спортните надпревари ще се организират при 50% претовареност на местата за аудитория, отдалеченост от минимум метър и половина, както и носене на маски.

От 31 май пък всички възпитаници се връщат в клас. От същата дата се позволява и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР