От днес и в област Добрич са обявени противоепидемични мерки.

...
От днес и в област Добрич са обявени противоепидемични мерки.
Коментари Харесай

Лекари отчитат: Грипът протича тежко

От през днешния ден и в област Добрич са оповестени противоепидемични ограничения. За София-област рестриктивните мерки против грипа са в действие до 7 февруари, за Пазарджик и Перник до 9 февруари. Ямбол и Хасково са в зараза до 6 февруари.

За Плевен, Смолян, Габрово, Варна и Велико Търново през днешния ден е финален ден с въведени противоепидемични ограничения. Щабът в Бургас се събира този следобяд и се чака решението им за грипа.

Има два или три най-много вероятни сюжета

В Пловдивска област 6 и 7 февруари са неучебни дни. А в София, където към момента не е оповестена зараза, лекари регистрират, че пораства броят на пациентите пред кабинетите им.

Лекарите показват, че сега грипът протича тежко и може да докара до съществени затруднения.

Кое е оръжието за грипа и по какъв начин да действате при първи признаци?

„ Причинява остро заболяване с ненадейно начало, както през вчерашния ден сте били добре, по този начин внезапно ви покосява, следвано от висока температура от 39 градуса, доста мощно неразположение, болки в мускулите, ставите, чувствате се безусловно смачкан. Може да се стигне до пневмония, инфектиране на ушите и други по-тежки положения “, предизвестява доктор Деница Даскалова.

Лечението продължава към 7 дни, в случай че бъдат взети ограничения в точния момент. 

„ Ако не се лекува навреме, може да продължи сред 7 и 10 дни като изострен интервал, без да броим по-късно настъпилите затруднения. Аз през днешния ден чакам сред 50-70 болни, като те са най-вече с остра патология. Определено усещаме много засилен напън от заболели пред нашите кабинети “, изясни експертът.

От Столичното РЗИ споделиха за bTV, че все още не плануват спомагателни ограничения, само че данните за заболеваемостта се наблюдават. А съгласно прогнозите пикът се чака в средата на месеца.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР