От днес Хърватия започва издаването на дигитални зелени удостоверения, така

...
От днес Хърватия започва издаването на дигитални зелени удостоверения, така
Коментари Харесай

От днес: Хърватия започва да издава COVID паспорти

От през днешния ден Хърватия стартира издаването на цифрови зелени удостоверения, по този начин наречените коронавирус паспорти, оповестява хърватският портал Индекс.
Решението за това е взето на вчерашното телефонно съвещание на държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.
Освен за улеснение на придвижването на жителите при прекосяване на граничните пунктове на Хърватия и границите на страните членки на Европейски Съюз, с които ще бъдат подписани двустранни съглашения, коронавирус паспортите ще могат да се употребяват и за други цели, според решенията на щаба за гражданска отбрана, показва порталът.
Дигиталното коронавирус уверение за Европейски Съюз се издава от министерството на опазването на здравето. Заявки могат да се вършат и онлайн или в офисите на Хърватския институт за здравно обезпечаване, а самите удостоверения могат да се получат или на книжен притежател, или посредством имейл. Независимо от формата, удостоверението съдържа QR код с главните информации и цифров щемпел, с който се удостоверява верността на наличието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР