От днес гражданите с избирателни права могат да направят справка

...
От днес гражданите с избирателни права могат да направят справка
Коментари Харесай

От днес избирателите вече могат да проверят къде да гласуват

От през днешния ден жителите с изборни права могат да създадат информация в уеб страницата на Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужаване " (ГРАО) за номера на изборната секция и мястото, където ще могат да упражнят правото си на избор на 2 октомври.

Справката може да се направи по три метода - по ЕГН, адрес или мобилен телефон.

По ЕГН справката включва името на лицето, номера на изборната му секция и мястото на гласоподаване за тази секция.

При въвеждане на даден адрес като резултат се демонстрира изборната секция и мястото за гласоподаване на гласоподавателите от този адрес.

При информация посредством мобилен телефон, се изпраща SMS на обединен номер 18429 и за трите мобилни оператора (A1, Yettel и Виваком). Цената на SMS e 25 стотинки без Данък добавена стойност. В текста на SMS се изписват само десетте числа на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на изборната секция за прелюдия ЕГН. Стационарен: Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO). Тел. 0800 1 4726 е безвъзмезден за цялата страна.

ЦИК към този момент пусна и " Симулатор за машинно гласоподаване ". Той може да бъде употребен безграничен брой пъти от всеки искащ да възпроизведе главните интервенции за практикуване на избор с устройствата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР