От днес Германия въвежда граничен контрол на всички сухопътни граници.

...
От днес Германия въвежда граничен контрол на всички сухопътни граници.
Коментари Харесай

Германия въведе граничен контрол на всички сухопътни граници

От през днешния ден Германия вкарва граничен надзор на всички сухопътни граници. Всъщност протичащото се е като по време на краткотрайния надзор поради Европейското състезание по футбол това лято. Проверките ще бъдат на инцидентен принцип, тъй че българите, които пътуват към Германия би трябвало да бъдат подготвени да покажат персоналните си документи, в случай че бъдат спрени за инспекция.

Има и доста български компании с микробуси, които вършат курсове до Германия, тъй че вероятността тъкмо те да бъдат тествани е огромна.

Критика пристигна от прилежащите на Германия страни, като министър председателят на Полша Доналд Туск съобщи, че по този метод Шенгенското съглашение на процедура губи силата си. От друга страна пристигнаха и терзанията, дали този граничен надзор няма да има своята икономическа цена.

До нетипични тапи и огромно очакване в първия ден не се стигна. Мярката в началото е в действие до 15 март.

„ От среднощ се правят инспекции по всички сухопътни граници на Германия. Нашият надзор е доста еластичен и зависи от обстановката, което значи, че не сътворяваме типичен граничен пункт и не ревизираме всяко транспортно средство или всеки човек. По-скоро инспекциите са ориентирани към транспортни средства, за които имаме подозрения за противозаконна миграция. По този метод желаеме да сведем до най-малко неудобствата за пътуващите и прехвърлянето на артикули ”, съобщи Дитер Хут, представител на немската полиция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР