От днес Естония, Полша, Литва и Латвия не допускат руски

...
От днес Естония, Полша, Литва и Латвия не допускат руски
Коментари Харесай

Полша, Естония, Латвия и Литва затвориха границите си за руснаци

От през днешния ден Естония, Полша, Литва и Латвия не позволяват съветски жители, в това число тези с шенгенски визи, издадени от трети страни. Това стана ясно от известие на естонското държавно управление.

„ Заедно с Латвия, Литва и Полша взехме решение да въведем общи ограничавания върху туризма за съветски жители, с цел да защитим публичния ред и сигурност “, споделя министър-председателят Кай Калас  в оповестеното публично официално съобщение.

„ Като гранични страни на Европейски Съюз ние би трябвало да подсигуряваме сигурността на Европа “, прибавя министър председателят.

Забраната е влезнала в 00:00 часа на 19 септември и съгласно нея съветски пасажери няма да бъдат допускани в четирите европейски страни за туризъм. Ще се позволяват обаче някои изключения.

Издаването на шенгенски визи на съветски жители спря в редица европейски страни след беше отстранен опростения визов режим със страните от Европейския съюз.

На 9 септември Европейската комисия предложи на Европейски Съюз да не издава дълготрайни многократни шенгенски визи на руснаци, както и да усили времето за издаване на визи на съветски жители до 45 дни за щателни инспекции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР