От днес елитните ни състезатели могат да тренират в националните

...
От днес елитните ни състезатели могат да тренират в националните
Коментари Харесай

Цветелина Кирилова: Момичетата са в перфектна форма, има мотивация, желание и хъс

От през днешния ден елитните ни състезатели могат да упражняват в националните спортни бази при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. “Спортпалас” във Варна ще бъде употребена от самостоятелните състезателки по художествена гимнастика, а ансамбълът ще се приготвя в комплекс “Раковски” в София.

“Най-важното е, че девойките се усещат съвършено, както физически, по този начин и душевен. Много ще се веселя да я има Олимпиадата следващата година, тъй като в случай че тя не се организира през 2021 отиваме към противен цикъл, който даже и по време на война не го е имало “, това показа особено за БНР някогашната лекоатлетка Цветелина Кирилова, която е кондиционният треньор на националния тим по художествена гимнастика.

“Основните сформира стартират подготовка в зала. Разширените сформира ще се приготвят на открито. Индивидуалните състезателки ще са във Варна, ансамбълът ще е в София. Ще забележим какво ще вършим с запасите, тъй като те не са по-малко значими от главните състезателки, за мен те са едно цяло. За момента по-важно е да стартираме работа – чисто централизирано, чисто гимнастическа работа, с цел да не изгубят нюх към уредите. Физически девойките, отново споделям, са в чудесно положение, тъй като откакто отпуснаха ограниченията за самостоятелните спортове всички девойки бяха на открито “, показа още Кирилова и добави:

“В момента ние докарваме ситуацията навръх точката на изкривяване. Ако кажат септември ще има европейско, ние ще бъдем подготвени и то ще сме на най-високото равнище. В тима има мотивация, има хъс, има предпочитание, макар неяснотата във връзка с надпреварите “, приключи Цветелина Кирилова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР