От днес е забранено качването на джипове, превозващи туристи до

...
От днес е забранено качването на джипове, превозващи туристи до
Коментари Харесай

Влиза в сила забраната за джиппове до Седемте Рилски езера


От през днешния ден е неразрешено качването на джипове , пренасящи туристи до региона на Седемте Рилски езера, оповестява Българска национална телевизия. Забраната идва след заповед на министъра на околната среда и водите Емил Димитров.

До възбрана та се стигна, откакто нерегламентирано с години джипове се качваха до хижа Рилски езера туристи. От в този момент нататък надзор, върху това дали джипове те не престават да се движат или не, ще реализира чиновниците на парк " Рила ", както и от Регионална инспекция за опазване на околната среда София.

Възстановява се планът по рекултивация на пътеките в региона на Рилските езера. Вече тежка техника няма да се качва в региона, а всички материали ще се придвижват с коне, безапелационен беше министърът на околната среда и водите.

" От днеска офроуд Седемте Рилски езера се затваря, както и автомивка Седемте Рилски езера се затваря. Хората от този въжен превоз нагоре вървят пиша. Те идват да се любуват на природата, ние би трябвало да я пазим природата за идните генерации. До тук може да дойдат с въжен превоз. За изключителни случай, коли за спешна помощ, неща които са ясни, може да се употребява този сервизен път, тъй като това е сервизен за лифта. За всички други цели, има си въжен превоз, пътека. От тук нататък също е пътека. Да заповядат и да се любуват на нашата природа ", сподели министърът на околната среда и водите Емил Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР