От днес е възстановено преминаването през съвместните пунктове на границата

...
От днес е възстановено преминаването през съвместните пунктове на границата
Коментари Харесай

Отвориха граничните пунктове „Златоград“/„Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“

От през днешния ден е възобновено прекосяването през взаимните пунктове на границата с Гърция - „ Златоград “/„ Термес “ и  „ Ивайловград “/ „ Кипринос “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Припомняме, че пропускателната активност беше прекратена от гръцка страна преди две години заради усложнената епидемиологична конюнктура.

Изискванията за влизане в Гърция са същите като на останалите гранични пунктове с южната ни съседка. От всички пасажери, навършили 5-годишна възраст, ще се изисква документ за имунизация - годен 270 дни, документ за преболедуване - годен 180 дни, негативен резултат от PCR тест, изработен 72 часа преди пътуването или от бърз /антигенен/ тест, изработен 24 часа преди пътуването.

Граничният надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “/„ Термес “ се реализира на българска територия, а на „ Ивайловград “/„ Кипринос “ - на гръцка територия. През тези два пункта могат да минават единствено леки коли и микробуси, прецизират от вътрешното министерство.

С отварянето на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “ се обезпечава свързаността на жителите на област Смолян със Северна Гърция. По този метод се редуцира времето за пътешестване и се заобикалят опашките от коли през летните месеци  на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Златоград “е единственият граничен пункт на територията на област Смолян и  има  голямо значение  за развиването на стопанската система и туризма в региона. Затварянето му се усеща осезаемо от бизнеса и жителите на Златоград и района.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР