От днес е в сила забраната за полети на дронове,

...
От днес е в сила забраната за полети на дронове,
Коментари Харесай

Женева затваря небето си за дронове преди срещата на върха Русия-САЩ

От през днешния ден е в действие възбраната за полети на дронове, оповестена от управляващите на Женева в целия кантон.  Мярката  за сигурност е взета в навечерието на плануваната за 16 юни среща сред президентите на Съединени американски щати и на Русия Джо Байдън и Владимир Путин. До 00.00 ч. на 17 юни е неразрешено да се пускат дронове под опасност от санкции и конфискация, а от вторник се вкарват и ограничавания за полети на пилотирани летателни апарати, съобщи ТАСС. Властите вкарват защитните ограничения последователно. От 8 юни е неразрешено да се паркират коли към парка Ла Гранж, където ще се състои срещата на върха. Паркът е затворен за визити и дружно със прилежащия парк О Вив е обкръжен с железни бариери и бодлива тел.
Вчера бариери бяха сложени край хотел " Интерконтинентал ", където съгласно локалния щемпел ще бъде настанен Байдън. Същия ден бе обезопасена с бариери и бодлива тел част от крайбрежната улица до Женевското езеро покрай фамозния шадраван. Това провокира огромен интерес измежду мнозина жители и туристи, които побързаха да снимат със смарт телефоните си редута, ненадейно изникнал на брега, показва организацията.
     От 08.00 ч. локално време на 15 юни до 8,00 на 17 юни швейцарската военна авиация ще извършва ролята на въздушна полиция и засилено ще следи небето над Женева. Ограниченията няма да обиден комерсиалните полети от и до интернационалното летище на Женева, увери държавното управление. Близо 1000 военни, изпратени да подкрепят женевските управляващи, ще охраняват задгранични задачи и ще наблюдават да не се нарушават рестриктивните мерки върху полетите в региона. Самолет извършител, който се държи нападателно и отхвърля да напусне неразрешената зона, може да бъде погубен, предизвести той, само че посочи, че това ще е " последната опция " след опити да бъде открит контакт с водача.
     От 16 юни в Женева ще бъдат затворени за пешеходци и транспортни средства крайбрежните улици към Женевското езеро, мостът Монблан и зоната към хотел " Интерконтинентал ". Там се намират значими пътни артерии, по които се движи градският превоз, и ще е извънредно мъчно човек да се реалокира от единия на другия бряг на р. Рона, минаваща през Женева.
     Властите сервираха авансово извинения за създаваните неудобства. Всички институции в зоната за сигурност няма да работят на 16 юни. На частните компании е предложено да трансферират личния състав си на отдалечена работа, а на локалните поданици - да лимитират придвижването си и да не употребяват частните си коли, а публичния превоз. Хората, които живеят в зоната за сигурност, ще би трябвало да потвърждават това, с цел да се приберат у дома.
     В момента за публичния ред в Женева бдят общо към 4000 души, в това число близо 2000 градски служители на реда, 900 техни сътрудници от други швейцарски кантони и към 1000 военнослужещи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР