От днес е в сила забраната кораби под руски флаг

...
От днес е в сила забраната кораби под руски флаг
Коментари Харесай

Кораби под руски флаг нямат право от днес да влизат в пристанищата на страни от ЕС

От през днешния ден е в действие възбраната кораби под съветски байрак да влизат в пристанищата на страните от Европейски Съюз, в това число България, заяви на уеб страницата си изпълнителната организация " Морска администрация ".

" От 00.00 часа на 16 април 2022 г. достъпът до българските морски и речни пристанища е неразрешен за всички плавателни съдове, регистрирани под съветско знаме, както и за всички плавателни съдове, които са трансформирали своето съветско знаме или регистрация към знамето или регистъра на която и да е друга страна след 24 февруари 2022 г. ", гласи известието.  Заповедта за възбраната е сведена до директорите на териториалните дирекции на Изпълнителна организация „ Морска администрация “ и капитаните на пристанищата у нас.

Забраната е част от утвърждения преди седмица пети пакет европейски наказания против Русия поради нейната инвазия в Украйна. Изключение ще се позволява при потребност от помощ или незабавни обстановки, в това число когато е заплашен човешки живот, прецизират от " Морска администрация "

Ограниченията няма да бъдат прилагани за кораби, пренасящи за Европейския съюз газ, петрол и нефтени артикули, метали, фармацевтични средства.

Малко по-рано през днешния ден Румъния разгласи, че не разрешава на плавателни съдове под съветски байрак да влизат в нейни пристанища. Мярката влиза в действие от на следващия ден, прецизираха от румънската морска администрация.

Изключение ще се позволява при потребност от помощ или незабавни обстановки, в това число когато е заплашен човешки живот.

Ограниченията няма да бъдат прилагани за кораби, пренасящи за Европейския съюз газ, петрол и нефтени артикули, метали, фармацевтични средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР