От днес е пуснато движението по ремонтираното съоръжение 6 на

...
От днес е пуснато движението по ремонтираното съоръжение 6 на
Коментари Харесай

Край на задръстванията по Аспарухов мост! Ремонтът продължава без да ограничават движението

 От през днешния ден е пуснато придвижването по ремонтираното оборудване 6 на Аспаруховия мост във Варна, оповестиха за Varna24.bg от АПИ.

Завършиха възстановителните действия по горното строене на оборудването, които включват изработка на бетонна плоча, полагане на хидроизолация, нови тротоарни конзоли, асфалтобетонова настилка и монтиране на дилатационна фуга. Съоръжението е с нова хоризонтална маркировка, стоманена защитна ограда и парапет.

Дейностите по долното строене на оборудване 6 на Аспаруховия мост ще продължат до края на юли. Те ще се правят без прекъсване на трафика. Ще се ремонтира нарушено бетоново покритие и корозирала армировка по гредите, ще се направи и цялостна обработка със защитна система на всички бетонови повърхности против карбонизация на бетона за повишение устойчивостта му при външни въздействия.

Строителните действия са част от поетапното възобновяване на Аспаруховия мост, което стартира през 2016 година Мостът се състои общо от 11 уреди и е в употреба е от 1976 година Основна връзка е на ж. к. " Аспарухово “ с останалите квартали от община Варна. Досега са актуализирани уреди 1, 2, 3, 4 и 5 на Аспарухов мост и са вложени над 6,2 млн. лева

Стойността на ремонтните действия на оборудване 6 е близо 1,6 млн. лева Средствата са от бюджета на АПИ. Строителните работи се извършват от пътноподдържащото сдружение, с което организацията има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР