От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните

...
От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните
Коментари Харесай

Вече са в сила новите мерки при извънредното положиение у нас

От през днешния ден е лимитирано пътуването без наложителен мотив сред регионалните градове . Тази мярка е за да се ограничи разпространяването на ковид у нас.

Органите на Министерството на вътрешните работи ще провеждат контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на регионалните центрове и ще правят инспекция на задачата на пътуването на жителите.

" През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на наложително пътешестване , обосновано от потвърдена нужда от трудово естество, здравословни аргументи, завръщане в личния сегашен адрес, дом или непрекъснат адрес. Това се удостоверява със служебна записка от работодателя, медицински документ или документ за идентичност ", обясни Ананиев.

Заповедта се издава тъкмо преди началото на почивните дни, ще има гратисен период за служебните бележки до понеделник и до тогава никой няма да бъде санкциониран за неналичието на такава, стана още ясно на брифанга в Министерския съвет.

Също по този начин се не разрешава на лицата под 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини или аптеки всеки ден от 8.30 до 10.30 ч.  Преустановяват се визитите на паркове, градини, спортни и детски площадки и уреди на открити и закрити публични места. Собствениците на домашните любимци ще бъде разрешено влизането в обособени елементи от парковете, без да се позволява струпване на хора.

Народното събрание ще заседава единствено в четвъртък и петък, взеха решение депутатите, откакто късно нощес утвърдиха дефинитивно Закона за изключителното състояние в страната, заяви БНР. Ще се гласоподават предпочитано актове и законопроекти, свързани с оповестеното изключително състояние. Парламентарните комисии ще заседават, а по решение на някоя от тях, съвещание може да бъде лимитирано за външни лица, като в този случай ще се предава директно в интернет.

Мерките са в действие до експлицитната им анулация.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР