От днес до събота на обед ще имаме слънчеви дни,

...
От днес до събота на обед ще имаме слънчеви дни,
Коментари Харесай

Топло до събота, после пак захлажда. ``Циганско лято`` в последните октомврийски дни |

От през днешния ден до събота на обед ще имаме слънчеви дни, след което ще нахлуе въздух с полярен генезис, предвижда климатологът проф. Георги Рачев пред bTV. Процесът ще стартира от запад на изток.

В неделя утринните температури ще паднат до 2 градуса. Облачността ще се усили, има нараснала възможност от превалявания на повече места в страната, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология. Вятър ще духа от северозапад, след това от север. С него ще прониква леден въздух. Дневните температури ще се намалят с няколко градуса. 

В началото на новата седмица вероятността за превалявания ще намалее, ще намалее и облачността, а вятърът ще е от изток-североизток. По-ниски ще останат температурите до вторник. След това ни чака ново стопляне в последните октомврийски и първите ноемврийски дни.

В сряда и четвъртък сутринта тук-там в равнинната част ще се образува мъгла или инверсионна облачност, демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология. Дневните температури в четвъртък ще доближават и надвишават 20 градуса, в петък ще се покачат с още два, три градуса. След обяд същия ден облачността ще се усили, само че няма да вали.

С втората половина на октомври стартира времето на мъглите, само че към този момент няма индикация за доста тежки и продължителни мъгли, означи Рачев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР