От днес до петък включително са осигурени зелени коридори в

...
От днес до петък включително са осигурени зелени коридори в
Коментари Харесай

Три дни зелени коридори в Русе и нов рекорд по поставяне на ваксини за денонощие

От през днешния ден до петък в това число са обезпечени " зелени коридори " в Русе за имунизация против COVID-19. Без авансово записване на час ще бъдат сложени ваксини в два профилирани кабинета.

В Университетска болница " Медика " ще се вършат в изнесен пункт пред ДКЦ – 2 от 08.30 часа до 16. 30 часа. Другият кабинет ще действа единствено през днешния ден и на следващия ден от 07.30 до 16.00 часа.

Той се намира в белодробната болница " Д-р Димитър Граматиков ". Навсякъде са обезпечени задоволителни количества ваксини, като от РЗИ и лечебните заведения твърдят, че няма да се стигне до върнати хора.

Всеки ще може избира сред РНК и векторна ваксина. В Белодробната болница ще ползват препаратите на " Пфайзер " и " Астра Зенека ", до момента в който в " Медика ", с изключение на тях, ще има опция за имунизация и с " Модерна ".

В останалите имунизационни кабинети не престават да се правят имунизации според Националния имунизационен проект, реимунизация, както и слагане на първа доза от съответната ваксина на записалите се в електронната система. Създадена е организация, която да не разрешава разбъркване на обособените потоци.

Само за последното денонощие са сложени 1205 ваксини, което е нов самобитен връх. 847 от тях са втори банкет. Други 358 души през последните 24 часа са получили първа игла от някоя от имунизациите против коронавирусна зараза. Предишният връх беше регистриран в петък против събота, когато бяха направени 1088 ваксини.



Репортер: Венета Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР