От днес до неделя е в ход специализирана полицейска операция

...
От днес до неделя е в ход специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

КАТ с нова тридневна акция, този път с акцент в населените места


От през днешния ден до неделя е в ход профилирана полицейска интервенция по линия на сигурността на придвижването по пътищата. В обитаемоте места ще се следи за лишаване на преимущество – включително прекосяване на червен сигнал на светофарните уредби и неосигуряване преимущество на пешеходци , сподели основен контрольор Лъчезар Близнаков. Той подсети, че наказването за тези две нарушавания, в случай че се извърши два пъти в границите на една година, виновният търпи глоба от 200 лв. и отнемане от право да се ръководи МПС за период един месец. Продължава и контролът по нарушаване на разпоредбите за придвижване от страна на пешеходци те.

В отвън обитаемоте места екипите ще наблюдават за погрешно изпреварване, рисково и нападателно шофиране, потребление на предпазни колани и системи. Системите за надзор на скоростта ще бъдат разполагани и на дребни пътища – третокласни и общински.

Близнаков сподели също, че е осъществен разбор на данните за настъпилите пътнотранспортни катастрофи за месец януари. От данните става видно, че има  намаляване при починалите с 30% по отношение на месец януари 2020 година В обитаеми места са зародили 62% от тежките ПТП. Продължава да е висок дяла на пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци , който съставлява 43% от тежките ПТП, настъпили в обитаеми места , което е и причина в профилираните интервенции да обръща особено внимание на този вид участници в придвижването по пътищата.

Близнаков съобщи също, че в границите на предходната интервенция, която се организира от 29 януари до 3 февруари са тествани 37 655 моторни транспортни средства и 45 923 водачи, пасажери и пешеходци. От екипите са били формирани 12583 фиша и 3 522 акта. 714 са глобените пешеходци , открити са и 48 случая, в които водачи не са обезпечили преимущество на пешеходци. 1 310 са били установените нарушавания на неизползване на предпазни системи. Установени са и 12 847 случая на нарушаване на скоростните режими в обитаемоте места и 7 603 в отвън обитаемоте места.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР