От днес до края на седмицата всички, които попадат в

...
От днес до края на седмицата всички, които попадат в
Коментари Харесай

Опашка от желаещи да се ваксинират пред пункта до Пирогов

От през днешния ден до края на седмицата всички, които попадат в четирите етапи от Националния имунизационен проект, могат да се имунизират с имунизацията на " Астра Зенека " в " Пирогов ", предава Българска национална телевизия.

Създадена е организация там да бъдат имунизирани възрастни хора на и над 65 години, както и лица с съпътстващи хронични болести.

Още от тази заран се изви дълга опашка от искащи за имунизиране.

" Два кабинета от общо всички пет се намират на територията на " Пирогов ", отделени са от другите действия на центъра. В тях се прави имунизация от втора и трета фаза, от през днешния ден сутринта с позволение на РЗИ стартира имунизация и на четвърта фаза. Това са пациенти над 65-годишна възраст и с хронични болести. Всички етапи ще вървят редом. Разполагаме с " Астра Зенека " и с нея правим имунизациите ", изясни доктор Силвия Чолакова, шеф на медицински център " Пирогов ".

От " Пирогов " предоставиха насоки за искащите да се ваксинират с имунизацията на " Астра Зенека ":

- Възможност за имунизация имат лицата, попадащи в една от четирите етапи от имунизационния план;

- Записване на място в един от петте ни пункта или на телефон: 0878253321 или 0700 10037 ;

- На място е належащо да носите персонална карта и документи, удостоверяващи хронично заболяване;

- На територията на най-голямата незабавна болница в страната действат пет пункта за имунизиране. Два са позиционирани пред основния вход на лечебното заведение, един в незабавния приемен бранш (119 кабинет) и два в Медицинския център към " Пирогов ".

" Ако имаме опция, можем да сложим ваксина на искащите и на момента. При доста записани обаче ще насрочим час за някой от идващите дни, с цел да не се получава скупчване ", добави доктор Чолакова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР