От днес до края на седмицата на територията на област

...
От днес до края на седмицата на територията на област
Коментари Харесай

Започват масови проверки на шофьорите в Шумен

От през днешния ден до края на седмицата на територията на област Шумен стартират засилени инспекции по пътищата. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен.

Специализираната полицейска интервенция е по отношение на увеличението на тежките пътнотранспортни катастрофи в страната и починалите 15 души при произшествия от 14 до 17 юни.

Вниманието на пътните служители на реда ще бъде ориентирано към надзор над скоростните режими по Автомагистрала „ Хемус “, основни пътища в региона, в обитаеми места. Ще се ревизира дали водачите са правоспособни, употребяват ли предпазни системи, колани и каски, ще бъдат проверявани дали карат след приложимост на алкохол или упойващи субстанции. Стриктен ще бъде контролът за погрешно изпреварване, лишаване преимущество на пешеходци, съблюдаване на хоризонтална и отвесна маркировка.

Ще се следи за придвижване в спешната лента и няма да се позволяват водачите, които се движат насрещно на Автомагистрала “ Хемус “. По време на последните всеобщи инспекции по пътищата в региона са тествани 881 водачи.

Петима от тях са карали след приложимост на алкохол. 13 водачи са били без наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “.

Само за седмица са отнети са 40 свидетелства за ръководство на моторно транспортно средство след неплатени от водачите санкции. Връчени са 84 електронни фиша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР