От днес до края на активния туристически зимен сезон, в

...
От днес до края на активния туристически зимен сезон, в
Коментари Харесай

Засилено международно полицейско присъствие в Банско през сезона

От през днешния ден до края на дейния туристически зимен сезон, в Банско ще има засилено полицейско наличие. Освен български, в курорта са командировани също гръцки и румънски служители на реда, които ще оказват подпомагане на сънародниците си и ще оказват помощ зимната им отмора да бъде приятна и безпроблемна.

Българските служители на реда и сътрудниците им от Гърция и Румъния, водени от шефа на ОДМВР- Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов, бях посрещнати от кмета на Банско Иван Кадев. Гръцките полицейски чиновници бяха показани от полицейски аташе в България Христос Кириазакис, а румънските служители на реда - от полицейски аташе в България господин Алексяндру Йоргулеску.
Кметът Иван Кадев приветства чиновниците на реда и им пожела да имат спокойна работа по време на сезона. Той изрази убеденост, че одобрената през последното десетилетие процедура на взаимна работа на интернационалните патрули, през тази година ще бъде на още по-високо равнище е в края на сезона ще бъдат регистрирани положителни резултати.

"Тази зима чакаме по-голям брой туристи от всички страни. Общината е в подготвеност за посрещането им и дружно с органите на реда, с българските, румънските и гръцките служители на реда, ще осигурим сигурност и успокоение на жителите на Банско и на гостите ни ", съобщи кметът.

Международните патрули ще работят в целия курорт, само че най-много на местата, където има скупчване на туристи. На няколко места на територията на града ще бъдат проведени контролно-пропусквателни пунктове, с оглед обезпечаване на положителния ред и сигурност, оповестяват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Благоевград.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР