От днес до четвъртък женският волейболен шампион Марица (Пловдив) ще

...
От днес до четвъртък женският волейболен шампион Марица (Пловдив) ще
Коментари Харесай

Време е за Шампионска лига! Марица гостува в Полша за втория турнир в Лодз

От през днешния ден до четвъртък женският волейболен първенец Марица (Пловдив) ще гостува в полския град Лодз за втория шампионат в Група С на Шампионската лига. Мачовете ще се играят в Лудж Спорт Арена в Лодз и ще бъдат без аудитория.

Новият формат беше натрапен през този сезон, поради обстановката с разпространяването на COVID-19. 12-те срещи в групата се играят единствено в две зали. Маричанки бяха домакини на първия шампионат, който се организира от 24 ноември до 26 ноември в зала Колодрума.

Повторен дебют за отбора може да направи най-новото попълнение на тима Силвана Чаушева.

След мачовете в Пловдив Марица е на четвъртото място с една точка, трети е френският АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 3 точки. На второто място е домакинът на шампионата полският ЛКС Комерскон (Лодз) с 5 точки, водач в класирането е турският гранда ВакъфБанк (Истанбул) с цялостен актив от 9 точки.

И през този сезон петте спечелилия в групите и трите най-хубави втори тима ще продължат към елиминациите.

Пълната стратегия на срещите може да видиш – .

На 20 януари Марица реализира ужасно достижение в България. Шампионките записаха 100-а си поредна победа в Националната волейболна лига. Друг любопитен факт е, че състезателката на маричанки Ива Дудова е най-младата волейболистка в Шампионската лига на едвам 14 години. Волейболистките на Марица Жана Тодорова и Дима Ушева са единствените състезателки на шампионките, които са взели участие във всички досегашни присъединяване на отбора в груповата фаза на Шампионската лига.

Какви са упованията в Марица преди срещите виж –.

Марица е на петото място в НВЛ с три победи от три мача. Тимът е с пет мача по-малко, като от началото на сезона заради една или друга причина маричанки са изиграли едвам три срещи. Последният формален мач на девойките на Лазар Лазаров беше на 20 януари – историческият триумф над Казанлък Волей (Казанлък) като посетител с 3:1 за 100-а поредна победа.

ВакъфБанк (Истанбул) е водач в турското състезание със 72 точки, девойките на Джовани Гуидети имат единствено една загуба и 24 победи до този миг. Последният формален мач на отбора беше на 23 януари, когато турският гранд победи с 3:0 гейма като хазаин Бешикташ (Истанбул).

Домакинът на шампионата ЛКС Комерскон е на третото място в полското състезание с 38 точки. Полякините изиграха последния си формален мач на 30 януари. Момичетата водени от италианския ментор Джузепе Кукарини победиха Будовлани (Лодз) като посетител с 3:1 гейма.

Френският АСПТТ Мюлуз е водач в класирането във френското състезание. Тимът има 40 точки при 14 триумфа и единствено една загуба. Мюлуз победи Франс Авенир 2024 с 3:0 в последния си формален мач на 30 януари.

Това ще бъдат мачове под номер 44, 45 и 46 за Марица в европейските клубни шампионати.

Всички срещи на Марица ще бъдат излъчени директно по Българска национална телевизия 3 и Българска национална телевизия 2, както и онлайн по EuroVolleyTV. Двубоят против АСПТТ Мюлуз ще бъде излъчен онлайн и в формалния на ЦЕВ.


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР