От днес до 7 юли включително се подават заявления за

...
От днес до 7 юли включително се подават заявления за
Коментари Харесай

До 7 юли се подават заявления за първо класиране за прием след 7. клас

От през днешния ден до 7 юли в това число се подават заявки за присъединяване в първото класиране за банкет в гимназиите след приключен 7. клас.

Подаването на заявки е по електронен път и може да стане по три метода - без непознато подпомагане от всяко устройство с достъп до Интернет; в учебното заведение, в което ученикът приключва 7. клас или в по този начин наречените " училища-гнезда ".

За профилираните паралелки е належащо единствено заявление без други документи, а за професионалните - и здравно удостоверение.

Препоръчително е при подаване на заявки за присъединяване в първия стадий на класиране, учениците да пишат повече профили и специалности, защото сред първи и втори стадий на класиране не може да има смяна на декларираните стремежи, а единствено потвърждаване на предпочитание за присъединяване във втория стадий.

Всеки родител разполага с 30 минутна сесия за нареждане на желанията си, преди да подаде заявката. Ако сесията изтече системата ще предложи наново нареждане на желанията.

Резултатите от първото класиране би трябвало да станат известни до 12 юли.

От 13 юли до 17 юли е записването на признатите на първо класиране възпитаници или подаване на заявки за присъединяване във второто класиране. Извършва се в учебните заведения, в които са класирани учениците.

Ако възпитаник е признат по второ и ли трето предпочитание, той може да подаде заявление за присъединяване във второ класиране, в учебното заведение в което е признат на първо класиране, а възпитаник, който не е признат на никое място, автоматизирано взе участие във втория стадий.

Новото тази година, е че ще има и четвърто класиране.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР