От днес до 7 юли в област Пловдив седмокласниците ще

...
От днес до 7 юли в област Пловдив седмокласниците ще
Коментари Харесай

В Пловдив започна приемът на документи за седмокласниците

От през днешния ден до 7 юли в област Пловдив седмокласниците ще могат да подават документи за банкет в мечтаните от тях учебни заведения, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието в града.

В Пловдив пет центъра ще одобряват документи, а в региона във всеки град по един - общо 17 . Освен в центровете учениците ще могат да аплайват и онлайн.

Първото класиране ще бъде оповестено на 12 юли, а записването ще е от 13 до 15 юли. Призоваваме родителите да записват повече стремежи и учебни заведения , с цел да не се стига до там, че детето не е признато на никое място, разясниха от РУО. 

В Пловдивска област профилираните учебни заведения са 81, като 61 от тях са в Пловдив. Професионалните учебни заведения са 139. От тях 87 са в Пловдив. За идната образователна година се разкриват три нови специалности в Професионалната гимназия по железопътен превоз в Карлово " Христо Смирненски " - " Охранителна техника и системи за сигурност ", в Средно учебно заведение " Паисий Хилендарски " в Пловдив - " Изкуствен разсъдък " и в Професионална гимназия по превоз и строителни технологии " Гоце Делчев " - " Пътен строител ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР