От днес до 5 ноември в териториалните води на България

...
От днес до 5 ноември в териториалните води на България
Коментари Харесай

Започва противоминно учение в териториалните води на България

От през днешния ден до 5 ноември в териториалните води на България ще се организира взаимното българо-румънско противоминно обучение „ Посейдон 2022 ”, оповестиха от пресслужбата на щаба на военния флот във Варна. 

То е ориентирано главно към рационализиране подготовката на моряците за провеждането на противоминни дейности, оглед на плитки региони и унищожаването на невзривени муниции. Учението ще протече съгласно стандартите на НАТО. 

„ Посейдон “ се организира годишно от 2002 година с семейството на Военноморските сили на България и Румъния на ротационен принцип. В актуалното обучение ще се включат кораби и техника с изключение на от нашата страна, от Румъния, Гърция, Турция, Белгия и Латвия, прецизираха за Българска телеграфна агенция от щаба на флота. 

Ръководител на „ Посейдон 2022 ” е командирът на Флотилията бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков. Действията на плавателните съдове на море ще командва кап. I сан Павлин Щерев - пълководец на дивизион противоминни кораби, дислоциран във Военноморската база в Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР