От днес до 4 ноември в залите на галерия Квадрат

...
От днес до 4 ноември в залите на галерия Квадрат
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Българските художници днес и Чавдар Петров в Квадрат 500

От през днешния ден до 4 ноември в залите на изложба " Квадрат 500 " ще можете да надникнете в света на художника Чавдар Петров и неговата " Лунна нощ ".

Изложбата е част от самодейността „ Българските художници през днешния ден “ на Национална художествена изложба.

Изложбата включва произведения, основани през актуалната година, които отразяват един доста сърдечен аспект от артистичната същина на създателя – детската възхита от съприкосновението със звездното небе, прераснала след това в изобилен източник на ентусиазъм.

В своите мемоари художникът споделя: „ От дребен обичам да виждам луната. Спомням си по какъв начин на село лятно време спяхме на открито. Баба и дядо постилаха рогозките, върху тях чергите, и всички лягахме. Нас децата ни слагаха по средата. Кучетата и котките също бяха около нас. Аз гледах небето, звездите, слушах песента на щурците и мечтаех за доста неща. Но най-хубаво ми беше, когато изгрее луната. Когато е пълнолуние, нощите стават вълшебни. Светлината, хвърлените сенки придават една феерия на цялата природа. Не обичам да дремя на спуснати щори и завеси. Продължавам да виждам небосклона, луната и звездите! “

Картините са отражение на креативната съсредоточеност, в която на напред във времето излизат магията и очарованието на природата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР