От днес до 31 май местни вериги от хранителни магазини

...
От днес до 31 май местни вериги от хранителни магазини
Коментари Харесай

Хранителните магазини могат да кандидатстват за помощ за търговията с оранжерийни зеленчуци

От през днешния ден до 31 май локални вериги от хранителни магазини могат да аплайват за финансово подкрепяне, с цел да търгуват с български плодове и зеленчуци. Сумата, която ще бъде разпределена за задачата от Фонд „ Земеделие “ е 5 млн. лева, оповестява БНР.
122 дребни хранителни вериги имат право на тази помощ - те би трябвало да осъществят директния достъп на потребителите до създадените в оранжериите пресни краставици, домати и пипер.
Средствата ще компенсират част от разноските на магазините за превоз, логистика, подбиране, пакетиране и реализация на продуктите.
Схемата е създадена особено за местни вериги, които имат магазини в една или няколко прилежащи административни области. Те ще се явяват свързващо звено сред производителите и потребителите.
Единичната ставка за подкрепяне, планувана за комерсиалните обекти, е в размер на 600 лв. за звук домати, 400 лв. за краставици и 800 лв. за пипер.
За да получат средствата, търговците би трябвало да потвърдят пред Фонд „ Земеделие “ с фактури, че са изкупили продукцията от земеделските стопани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР