От днес до 30 юли на територията на България и

...
От днес до 30 юли на територията на България и
Коментари Харесай

Полицията започна мащабна операция, погва трафика на хора, оръжия и наркотици

От през днешния ден до 30 юли на територията на България и останалите страни от Европейския съюз ще се организира профилирана полицейска интервенция за надзор на товарните коли и рейсовете. Тя се реализира по линия на Европейската организация на службите на Пътна полиция (TISPOL).

У нас инспекциите са проведени взаимно от органите на Пътна полиция и Изпълнителната организация " Автомобилна администрация ", само че ще вземат участие и представители на Икономическа и Криминална полиция. Криминалистите ще наблюдават за транспорт на незаконни имигранти, трафик на хора, опиати, оръжие и превозване на крадени артикули, оповестява news.bg.

По време на инспекциите ще се следи и за съществуването на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ", както и за платена винетна такса.

Операциите за надзор над товарните коли и рейсовете са заложени в проекта на TISPOL за инспекции през 2017 година по отношение на данните, че при пораждане на тежко произшествие на пътя с присъединяване на такива возила, последствията и броят на починалите и ранените е доста по-голям, в сравнение с при други произшествия.

Основните аргументи за пораждане на ПТП с присъединяване на товарни коли и рейсове са неспазване на времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасен това и претоварване на колите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР