От днес до 30 януари е в ход специализирана полицейска

...
От днес до 30 януари е в ход специализирана полицейска
Коментари Харесай

Нова акция на Пътна полиция от днес, ето за какво ще следят

От през днешния ден до 30 януари е в ход профилирана полицейска интервенция, в чийто фокус са най-уязвимите участници в придвижването по пътищата – пешеходците, заяви основен контрольор Лъчезар Близнаков.

Екипите на " Пътна полиция " ще наблюдават за съблюдаване на разпоредбите от страна на водачите на транспортни средства по отношение на пешеходците, най-много за недопускане отнемането на преимущество. Същевременно ще се управлява и недопускането на нарушавания от самите пешеходци - секване на необозначени за това места и ненадейно нахлуване на платното за придвижване.

Близнаков обърна внимание, че единствено от началото на годината досега в страната са регистрирани 88 пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на пешеходци, трима души са изгубили живота си.

През изтеклата седмица в страната са установени над 600 нарушавания, осъществени от пешеходци – най-много секване на необозначени за това места и минаване при червен сигнал на светофара. В този смисъл той прикани и тях към по-голяма дисциплина.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР