От днес до 3 юни Бургас ще е домакин на

...
От днес до 3 юни Бургас ще е домакин на
Коментари Харесай

Бургас ще е домакин на 57-ата Национална археологическа конференция

От през днешния ден до 3 юни Бургас ще е хазаин на 57-ата Национална археологическа конференция. Учени от цялата страна ще показват резултатите от изследванията си през 2017 година. Събитието е част от разширената стратегия на Европейския морски ден, чийто хазаин тази година е морският град.

Мащабният конгрес ще събере в културен център " Морско казино " елита на българската археология. Тук ще бъдат показани проучвания за най-важните в научно отношение праисторически, антични, тракийски и средновековни обекти, заяви доцент Людмир Вагалински - шеф на Националния археологически институт при Българската академия на науките.

" Ще се показват най-хубавите археологически резултати. Ще бъде направена и галерия за подводните археологически изследвания. Друга музейна галерия ще показа прелестните находки от Южния некропол на тази римска колония, римски век, главно II-III век ".

Днес ще бъдат раздадени годишните награди " Златен грифон " на Министерството на културата. Те се присъждат за повсеместен принос за развиването на археологическата просвета и за изобретение на 2017-та година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР